Műanyag plomba

Dobozok, konténerek, ajtók, teherautók, benzintankok, zsákok, mérőórák és egyéb eszközök érintetlenségének jelzésre szolgáló biztonsági plombáinkat az alábbiakban találja. A műanyag plombák mellett, fémbetétes, és sodrony illetve acél plombákat is forgalmazunk az elvárt biztonsági szint és a felhasználás függvényében.

Egyszerre nyújt megbízható és költséghatékony biztonságot a műanyag plomba

Elsősegélydobozokon, konténerek zárásánál, mérőórák biztosítására, teherautók ajtajának megóvására használják a műanyag plomba nyújtotta előnyöket a biztonságtechnikában. Nem csak hatékonynak, árban is kedvezőnek számít ez a megoldás.

Ólom volt, most műanyag
A plomba hosszú ideje számít megbízható és költséghatékony biztonságtechnikai megoldásnak. Tulajdonképpen azokra az univerzálisan alkalmazható biztonsági zárakra használják a kifejezést, amelyeket egy szerkezet nyitható részére tesznek rá, ezzel védik azt az illetéktelen nyitástól. Régebben fémből, jellemzően ólomból készült, manapság viszont a műanyag plomba ugyanolyan elterjedt megoldásnak számít. Érdekesség, hogy sokan helytelenül blomba néven hívják, ez a szó azonban semmit nem jelent. Aki blombát mond, a plombára gondol, ezt érdemes észben tartani.

Érintetlenség, nyomonkövethetőség
A plomba lehet vám plomba is, vámzárnak, biztonsági zárópántnak szintén nevezik. Funkcióját tekintve mind hasonlóan működik: nem akadályozza meg a nyitást, könnyedén átszakítható a plomba által képzett akadály, ám ellehetetleníti a visszazárást. Ahhoz már különleges szerszámra van szükség, amelyet jó esetben csak az arra jogosult személy tud használni. A könnyű hozzáférés például az elsősegélydobozokon fontos, ahol minden másodperc számíthat. Sokszor alkalmaznak plombát konténerek zárásánál, például a mezőgazdasági és élelmiszeriparban, mérőórák biztosítására, teherautók ajtajának megóvására. Olyan helyeken, ahol biztosítani kell az érintetlenséget, nyomonkövethetőséget. A választott típustól sok függ, de a plomba legtöbbször rendelkezik egyedi sorszámmal, cégnévvel, logóval és vonalkóddal, ezek segítik az azonosítást.

Műanyag plomba

Showing all 5 results

banktech.hu banktech.hu-footer

Banktech Safe Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Hegyalja út 154. 1124 Budapest

Elérhetőségünk munkanapokon 8-16:30-ig:
Tel.: +36 (1) 204 66 42
Fax.: +36 (1) 204 66 43
Email: [email protected]